In 10 stappen een nieuwe website maken

In 10 stappen een nieuwe website maken

Het maken van een website kan een ontmoedigende taak lijken, maar met het juiste proces en de juiste hulpmiddelen kan iedereen het doen. In deze blogpost doorlopen we 10 stappen die u moet nemen om vanaf het begin een succesvolle website te maken.

1. Kies je domeinnaam

Uw domeinnaam is het adres van uw website op internet. Het gaat erom hoe uw klanten u online zullen vinden, dus het is belangrijk om een goede te kiezen. Zorg er bij het kiezen van een domeinnaam voor dat deze gemakkelijk te spellen en te onthouden is, kort is en koppeltekens of cijfers vermijdt.

2. Zoek een webhostingprovider

De eerste stap bij het maken van een nieuwe website is het vinden van een webhostingprovider. Dit is een bedrijf dat u de ruimte en middelen zal bieden die nodig zijn om uw website te hosten.

3. Stel uw website in

Er zijn veel verschillende manieren om een website te bouwen, maar we raden aan om WordPress te gebruiken. WordPress is een populair contentmanagementsysteem waarmee je eenvoudig een website kunt maken en beheren. Bovendien zijn er duizenden thema's en plug-ins beschikbaar voor WordPress-websites, waardoor het gemakkelijk is om uw site aan te passen aan uw behoeften.

 

Als u niet zeker weet hoe u aan de slag moet met WordPress of geen tijd heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken! Professionele bureaus zoals Diginomad kunnen een website opzetten en onderhouden zonder de stress van het zelf doen. Hun team van professionele webontwikkelaars ontwerpt de perfecte website die past bij uw zakelijke behoeften.

4. Kies het ontwerp

Wilt u een eenvoudige sjabloon of iets ingewikkelder? Iets dat gemakkelijk aan te passen is of iets dat klaar is voor gebruik? Ongeacht uw keuze, zorg ervoor dat uw huisstijlen, zoals logo's, kleuren en lettertypen, terugkomen in het ontwerp van uw website. Dat zorgt voor herkenbaarheid in al uw communicatiemiddelen.

5. Voeg inhoud toe aan uw website

Bij het maken van een nieuwe website wil je waarde toevoegen door content toe te voegen. Dit kan in de vorm van pagina's en blogposts. Zorg ervoor dat de inhoud goed geschreven en foutloos is en proeflees en bewerk voordat u publiceert. Het is ook belangrijk om regelmatig te publiceren, u wilt dat mensen zien dat uw website ?levend? is. en niet ?stilstaand?.

6. Stel een plan en doel op

Nadat u uw concurrentie heeft onderzocht, stelt u een doel in voor hoeveel verkeer u wilt genereren en wat voor soort positie u met uw website wilt bereiken. Maak vervolgens een plan om dat doel te bereiken.

7. Optimaliseer je website voor zoekmachines

Uw website mag dan mooi zijn, maar als deze niet is geoptimaliseerd voor zoekmachines, zal deze niet hoog scoren in de zoekresultaten en loopt u waardevol verkeer mis.

 

Om uw website te optimaliseren, moet u wat zoekwoordonderzoek doen en die zoekwoorden in uw hele website gebruiken. Verder moet je de afbeeldingen optimaliseren en backlinks bouwen.

8. Promoot uw website

Zodra uw website live op internet staat, is de volgende stap het promoten van uw website. Dit kan op veel manieren worden gedaan, afhankelijk van uw strategie, maar enkele van de meest gebruikelijke methoden zijn sociale media, pay-per-click-advertenties en e-mailmarketing.

9. Analyseer uw websiteverkeer

Ervan uitgaande dat u uw website al heeft gebouwd, is de volgende stap het analyseren van uw websiteverkeer. Dit zal u helpen te begrijpen wie uw site bezoekt, hoe ze u hebben gevonden en waarin ze geïnteresseerd zijn. Wat nog belangrijker is, het zal u helpen te begrijpen of het plan dat u heeft opgesteld werkt om uw doel te bereiken of dat het moet worden gewijzigd.

10. Breng wijzigingen aan op uw website

Nadat u uw websiteverkeer heeft geanalyseerd, kunt u beginnen met het aanbrengen van wijzigingen aan uw website om de gebruikerservaring te verbeteren. Enkele veelvoorkomende wijzigingen zijn het verbeteren van het ontwerp van uw website, het toevoegen van meer inhoud of het verwijderen van enkele pagina's, en het bijwerken van thema's en plug-ins.

Conclusie

Het maken van een nieuwe website hoeft geen intimiderend proces te zijn. Door de 10 stappen in dit artikel te volgen, kunt u snel en eenvoudig uw eigen aangepaste website maken.

 

Als alternatief is het team van Diginomad er om u te helpen bij het bouwen en onderhouden van een website of webshop voor uw bedrijf. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie!

Over Diginomad

Leuk, je wilt een website maken!
Maar hoe pak je zoiets aan? Wij helpen je hierbij!

 

Wilt u uw sitescore verhogen?

neem contact op met DIGINOMAD

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

  Laten we praten

  Neem contact op!

  LATEN WE MET IETS NIEUWS BEGINNEN

  Langestraat 95, Zandhoven

  +32 4 72 130 174

  hallo@diginomad.be

  nl_BEDutch